Dur Val Wa Te 44 tijdens 11e v/d 11e viering Mastepinnelaand

Op donderdag 11 november 2021 heeft de 11e v/d 11e viering in Mastepinnelaand plaatsgevonden. In het begin van de avond stroomden tientallen kinderen in Wouwse Plantage samen op het schoolplein van KPO Basisschool Heilig Hart. Om 18:30 uur werd hier het startsein gegeven voor de traditionele Sint Maarten viering. De kinderen liepen al zingend langs de deuren en werden rijkelijk beloond met iets lekkers. Halverwege de route zorgde Stichting Kindercarnaval de Mastepinne voor een bekertje warme chocomel.

Vanaf ongeveer 20:00 kon het avondprogramma van start gaan in de foyer van Dorpshuis de Spil. De nieuwe voorzitter Pascal Marijnissen nam telefonisch contact op met Sjampetter Joene die in de veronderstelling was dat alles weer digitaal via Teams zou plaatsvinden. Jeroen van Loenhout zal in 2022 voor de 11e keer deze functie invullen.

Vervolgens moest er contact opgenomen worden met Tom Kerstens die ook thuis klaar zat voor zijn laptop. Bij aankomst werd hij voor de 5e keer benoemd tot Nar Tommeke. Hierna was het de beurt aan Peter Matthijssen die zich ook snel richting Dorpshuis de Spil snelde om voor de 8e keer tot Grootste Boer Peer benoemd te worden. Als laatste haastte Erik van Turnhout zich vanuit thuis om voor de 17e keer tot Prins Erik d’n 1e benoemd te worden.

Met een volledig protocol en alle aanwezigen werd vervolgens het nieuwe carnavalslied voor 2022 gezongen. Hofkapel W’ornouwus liet voor het eerst Dur Val Wa Te 44 horen waarna de aanwezigen uit volle borst meezongen. Hierna werd het nieuwe insigne onthuld wat ook dit jaar weer door Stefan van Loenhout is ontworpen. Het bleef tenslotte nog lang gezellig in de foyer van Dorpshuis de Spil.

Alle foto’s van deze avond zijn nu te vinden op onze website!