Stichting Kindercarnaval de Mastepinne presenteert programma voor 2023

Stichting Kindercarnaval de Mastepinne uit Wouwse Plantage heeft het programma voor carnaval 2023 bekend gemaakt. Onder het motto Ge wit nie wa ge ziet zullen er vanaf vrijdag 3 februari 2023 t/m dinsdag 21 februari 2023 verschillende activiteiten georganiseerd gaan worden voor alle inwoners van het dorp.

De officiële carnaval start uiteraard met het inhalen van de Prins en zijn gevolg

Op vrijdagavond 3 februari 2023 wordt de carnaval onofficieel afgetrapt met het Moederkesbal dat vanaf 20:30 uur plaats zal vinden in de foyer van Dorpshuis de Spil.

Een dag later worden Prins Erik d’n 1e en zijn gevolg vanaf 13:30 uur weer op een bijzondere manier ingehaald op het Gertrudisplein in Mastepinnelaand waarna vanaf 14:30 uur de traditionele Kindermiddag plaats zal vinden in de grote zaal van Dorpshuis de Spil.

Op zondag 5 februari 2023 wordt het eerste weekend afgesloten met Lunche Meej de Prins. De lunch wordt ook dit jaar weer verzorgd door Restaurant Kwizien en zal vanaf 12:00 uur plaatsvinden in de grote zaal van Dorpshuis de Spil.

Vrijdagavond 10 februari gaat de grote zaal van Dorpshuis de Spil open voor het Colabal voor alle jeugd in de regio van groep 6 t/m 17 jaar. Van 19:30 uur tot 22:00 uur zal het weer een groots feest worden.

De volgende dag zal op zaterdag 11 februari 2023 vanaf 13:30 uur de optocht van Mastepinnelaand weer door de straten trekken. Aansluitend zal rondstreeks 17:30 uur de prijsuitreiking zijn in de grote zaal van Dorpshuis de Spil. De prijsuitreiking voor de grote wagens zal later op de avond rond 20:30 uur plaatsvinden. Daarna start het Mastepinnebal dat tot 1:30 uur zal duren.

Op zondag 12 februari 2023 zullen vanaf 14:00 uur voor de eerste keer de deuren openen van het Mastepinne Theater. De bezoekers kunnen plaatsnemen in het theater en tot 16:30 uur (inclusief pauze) kunnen genieten van de eerste voorstelling die dit jaar in het teken zal staan van het afscheid van Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand. Deze voorstelling heeft dan ook de titel de Afscheidsshow gekregen.

Op dinsdagavond 21 februari 2023 zal vanaf 17:00 tenslotte de afscheidsreceptie plaatsvinden van Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand, die in zijn 18e jaar als prins afscheid zal nemen van deze functie. Ook zal het 45e carnavalsjaar in Mastepinnelaand die avond afgesloten gaan worden met de bekendmaking van het nieuwe motto voor 2024.