Prins Stijn d’n 1e van Mastepinnelaand bleek “Uit ut goeie hout gesneeje”

Op zaterdagavond 11 november 2023 heeft de 11e v/d 11e viering in Mastepinnelaand plaatsgevonden. Naast de traditionele Sint Maarten viering met de zelfgemaakte lampionnen was er dit jaar extra aandacht voor de onthulling van het nieuwe protocol van Mastepinnelaand.

Nadat de kleine Mastepinnekes eerder die middag nog in grote getale op kwamen draven bij de Sint Maarten Lampion Knutselmiddag kwamen ze die avond bijeen voor de traditionele Sint Maarten viering. Al zingend langs de deuren werden zij rijkelijk beloond met iets lekkers. De route eindigde dit jaar op het kerkplein van Wouwse Plantage.

Hier begon rond 20:00 uur namelijk de grote bekendmaking van het protocol. Het hele dorp was uitgelopen en onder de klanken van Hofkapel W’ornouwus nam voorzitter Pascal Marijnissen het woord. Dit jaar werd hij verrast door de aankomst van Sjampetter Joene (Jeroen van Loenhout, 13e keer), Nar Tommeke (Tom Kerstens, 7e keer) en Grootste Boer Peer (Peter Matthijssen, 10e keer) op een verreiker.

Hiermee brachten ze een houten kist naar het dorp die gevuld was met de steek van de nieuwe prins en een brief. Nadat de voorzitter de brief had voorgelezen kwam uit de kerk de nieuwe Prins Stijn d’n 1e (Stijn de Mooy, 20 jaar) tevoorschijn.

Samen zongen ze hierna het nieuwe carnavalslied voor 2024 met het motto Uit ut goeie hout gesneeje en werd het nieuwe insigne onthuld dat ook dit jaar door Stefan van Loenhout ontworpen is. Hierna vertrok het gezelschap naar de foyer van Dorpshuis de Spil om er nog een gezellige avond van te maken.

Traditiegetrouw zal ook in 2024 carnaval in Mastepinnelaand weer eerder beginnen dan elders in het land. De nieuwe prins en zijn gevolg zullen dan ook op 27 januari 2024 voorafgaand aan de kindermiddag al ingehaald worden.

De foto’s van de Sint Maarten Lampion Knutsselmiddag en de 11e v/d 11e viering zijn nu te vinden op onze website!