de Mastepinne presenteren programma voor 2024

Stichting Kindercarnaval de Mastepinne uit Wouwse Plantage heeft het programma voor carnaval 2024 bekend gemaakt. Onder het motto Uit ut goeie hout gesneeje zullen er vanaf vrijdag 26 januari 2024 t/m dinsdag 13 februari 2024 verschillende activiteiten georganiseerd gaan worden voor alle inwoners van het dorp.

Dit carnavalsjaar zijn de Mastepinne Uit ut goeie hout gesneeje

Op vrijdagavond 26 januari 2024 wordt de carnaval onofficieel afgetrapt met het Moederkesbal dat vanaf 20:30 uur plaats zal vinden in de foyer van Dorpshuis de Spil.

Een dag later worden Prins Stijn d’n 1e en zijn gevolg vanaf 13:30 uur op een bijzondere manier ingehaald op het Gertrudisplein in Mastepinnelaand waarna vanaf 14:30 uur de traditionele Kindermiddag plaats zal vinden in de grote zaal van Dorpshuis de Spil.

Op zondag 28 januari 2024 wordt het eerste weekend afgesloten met Lunche Meej de Prins. De lunch wordt ook dit jaar weer verzorgd door Restaurant Kwizien en zal vanaf 12:00 uur plaatsvinden in de grote zaal van Dorpshuis de Spil.

Vrijdagavond 2 februari 2024 gaat de grote zaal van Dorpshuis de Spil open voor het Colabal voor alle jeugd in de regio van groep 6 t/m 17 jaar. Van 19:30 uur tot 22:00 uur zal het weer een groots feest worden.

De volgende dag zal op zaterdag 3 februari 2024 vanaf 13:30 uur de optocht van Mastepinnelaand weer door de straten trekken. Aansluitend zal omstreeks 17:30 uur de prijsuitreiking zijn in de grote zaal van Dorpshuis de Spil. De prijsuitreiking voor de grote wagens zal later op de avond rond 20:30 uur plaatsvinden. Daarna start het Mastepinnebal dat tot 1:30 uur zal duren.

Op zondag 4 februari 2024 zullen vanaf 14:00 uur voor de tweede keer de deuren openen van het Mastepinne Theater. De bezoekers kunnen plaatsnemen in het theater en tot 16:30 uur (inclusief pauze) kunnen genieten van de eerste voorstelling die dit jaar in het teken zal staan van het welkom voor Prins Stijn d’n 1e. Deze voorstelling heeft dan ook de titel de Welkomstshow gekregen.

Op dinsdagavond 13 februari 2024 zal vanaf 21:00 uur tenslotte de afsluitingsavond plaatsvinden. Die avond wordt er teruggekeken op het afgelopen carnavalsjaar en kan er gestemd worden op het nieuwe motto voor 2025.